03 November 2017

CONTROP to Provide Maritime EO/IR Payloads to the Vietnamese Navy

03 November 2017


The iSea-40HD systems will be used for safety and surveillance missions (photo : Controp)

CONTROP Precision Technologies Ltd. announced it had received a contract to provide a "significant number" of maritime EO/IR payloads to the Vietnamese Navy. This is a follow-on order of a previous order made three years ago. CONTROP’s iSea-40HD will be used for safety and surveillance. Delivery of the systems will commence in 2018.

Weighing 29Kg, the iSea-40HD Maritime EO/IR Payload has a thermal camera with continuous optical zoom, a full HD day camera, four gimbals for high stabilization, and an optional laser pointer and laser range-finder.

The iSea Family of maritime EO/IR payloads consists of a variety of payloads in different sizes for different maritime missions and applications – from the iSea-20HD 240mm, 10.7kg system to the iSea-50HD 354mm, 29kg system. These camera payloads are used worldwide for Coast Guard and Naval surveillance/observation applications, and provide an outstanding man-machine interface (MMI) and flexibility. All of the CONTROP iSea day/night camera payloads have an interface to NMEA0183 radars for slewing the EO/IR camera to the detected target. The iSea systems include CONTROP's proprietary Payload Electronics Box, which provides a Video Tracker as well as Video Enhancement algorithms and a Picture-in-Picture feature.

Hagay Azani, VP Marketing & Sales of CONTROP, commented: "We are pleased that the Vietnamese Navy once again selected us to supply the marine payloads as a follow-on order – a testament to their high level of satisfaction. We thank them for the close cooperation over the years, and believe that this cooperation will expand to include additional projects in the future."

(Israel Defence)

18 komentar:

  1. Prihatin...PKR malah belum dilengkapi alat ini

    BalasHapus
    Balasan
    1. PKR?

      Lha ni barang kan buat di CG/Patrol ship mas.
      Punya MMEA juga udah pasang ginian.

      Maka prihatinlah ke kapal Bakamla kalo belum pasang ni barang.

      Hwihihihi... :D

      Hapus
    2. yg penting Siskomsat uda ada..haha!

      Hapus
    3. coba cek ke kapal kanjeng mamih ama kapal kplp, basarnas bahkan kapal bea cukai.
      mungkin uda ada kali..hmmn teropong bintang haha!

      Hapus
    4. Wheitss, jangan salah bro...justru eo/ir ini salah satu sensor pasif yang wajib ada dikapal perang. Coba aja cek ke bung tomo class, fatahillah, fpb-57 atau malah cek ke tokko sebelah: sing, malay, thai dll

      Hapus
    5. Biasanya kalo sensor infra red di kapal perang modern biasanya udah integrated dg sistem kesenjataannya om hari. Macam di pkr oe/ir nya bisa pake yg ada oerliekon millenium buat nglihat obyek yg mau ditembak. Kalo di kapal2 patroli kelas bakamla atau bea cukai harus beli terpisah krn memang sama sekali blm ada eo/ir. Krn sistem senjata bakamla biasanya cuma senapan mesin yg dioperasikan manual banget, masih ditarik pake jari picu senjatanya hehehe...


      https://youtu.be/QX0mYtZTDf4

      Yg ini kayaknya oerliekon sky shieldnya TNI AU. Kalo om hari perhatikan di sebelah kiri ada layar monitor kotak. Nah itu buat nglihat obyek yg mau ditembak om. Sudah IR juga.

      Hapus
    6. butul itu om joni๐Ÿ‘ป๐Ÿ‘ป๐Ÿ‘ป, bisa diarahin pake lirod ato eo.

      kalo radamec bung tomo kan buat ngarahin 30mm

      Hapus
    7. buat pkr malah lebih canggih om smili, kan uda pake stir 1.2(sting)๐Ÿ˜Ž

      pas guwe cek poto2, kri 361fatailah pake radamec jg yach, depan blakang malah๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘

      Hapus
  2. aku seru nama suwadru kap. maka menjelma lah dikau!!!
    Jom songlap

    BalasHapus
    Balasan
    1. Magic ente gagal.
      Yang muncul guwa..

      Hwihihi... :D

      Hapus
    2. @pedang setan
      ouuh guwe salah sebut barang kali,

      Hapus
    3. Mungkin mantera ente udah disonglap juga sama dia..

      Hwahahahaha..

      Hapus
    4. Usah dipanggil suwandaru...diskusi secara ilmiah pula...troll nya lain kali...

      Santai ya teman2 sekalian..

      Hapus
    5. Mirul n Iqram rindu daru kerana ketagihan digangbang om Daru Wkwkwk...Cie,cie

      Hapus
    6. Saya kasi 1 bintang...hambar...usaha lagi...

      Hapus
    7. Nah..mat rampit jealous kan..

      Sudah, sudah...hentikan.. :D

      Hapus